Інтернет-магазин швейної техніки

Україна, м. Київ, вул. В. Хвойкі 21; info@sewing.kiev.ua
050-383-1362, 044-353-5763

Оверлок - ідеальне доповнення до вашої швейної машини!

 Якщо ви не уявляєте своє життя без шиття, якщо шиття не тільки корисне захоплення, а й професійна робота, то, звичайно ж, ви прекрасно знаєте про ті переваги, які дає в роботі оверлок. Цій краєобметочній машині, а саме так перекладається слово "оверлок", під силу впоратися і з тонким джерсі, і з благородним шовком, і з повітряним шифоном. Оверлок швидко і якісно вирішує проблему обробки краю тканини при виконанні виробів з примхливих, легко обсипаючихся тканин. Кілька робочих ниток міцно охоплюють зріз матеріалу і, утворюючи краєобметочний шов, ефективно перешкоджають спуску петель матеріалу. При виготовленні виробів з трикотажного полотна без оверлока не обійтися: сточування деталей виконується одночасно з обметкою зрізів, що дає еластичність і попереджає розриви при розтягуванні. Вибрати й купити оверлок з одного боку просто - всі вони схожі і виконують однакові строчки, з іншого боку в моделях і конструкціях є відмінності, які для одних користувачів можуть залишитися непоміченими, а для досвідчених швачок можуть мати принципове і важливе значення. У цій статті спробуємо описати основні можливості та відмінності в конструкції оверлоков, щоб Ви змогли правильно вибрати і купити оверлок.

Можливості та особливості оверлоків

 Сучасний оверлок є доповненням до звичайної швейній машині і може одночасно виконувати три операції: зшиває деталі, обрізає надлишки матеріалу і одночасно обметує край, що дозволяє істотно економити час. Зрізи краю ніколи не будуть обсипатися! Завдання оверлока при зшиванні матеріалів з високою еластичністю - виконання швів, що витримують розтягнення.

 Оверлоки по набору виконуваних строчок
Розрізняють оверлоки за кількістю видів виконуваних строчок - 3, 4-х ниткові моделі виконують різні оверлочні строчки двома або однією голкою, а також роликовий шов (опіковка), можливе виконання і імітації плоского шва Flatlock; 2, 3, 4-х ниткові моделі додатково мають можливість виконувати двониткові оверлочні шви.

 Ніж обрізки тканини
Всі конструкції оверлоков мають можливість відключення ножа обрізки краю тканини для виконання строчок без обрізки. Розрізняють верхній і нижній привід ножа. В основному всі побутові оверлоки мають нижній привід ножа. Верхній привід ножа вважається більш «професійним» і витривалим, краще проявляє себе система самозаточування лез. Як наслідок цього моделі оверлоков з верхнім приводом ножа дорожчі за вартістю.

 Диференціальний транспортер тканини
Все оверлоки оснащені диференціальним транспортером, який незамінний при роботі з шовком і віскозою, так як ці ковзаючі тканини легко зміщуються під лапкою звичайної машинки. Диференціальний транспортер спрощує процес сточування деталей з гладких тканин, завдяки синхронному просуванню полотен за допомогою двох двигунів тканини. Шов не розтягується, на тонких матеріалах не утворюються зморшки. Незамінний диференційний транспортер і при роботі з різними видами трикотажних тканин. При правильній установці диференціального транспортера можна отримувати гарні хвилясті ефекти за рахунок розтягування зшиваємо тканини. У транспортера є ще одна перевага: машина при сточуванні може одночасно припосажувати тканину. Правда, в цьому випадку необхідно підібрати подачу полотна так, щоб припосажений шов виявився потрібної довжини. Тому для початку поекспериментуйте на складеному навпіл клаптику даної тканини. Врахуйте той факт, що при роботі на оверлоку відбувається велика витрата швейних ниток, тому заздалегідь запасіться великими бобінами.

Додаткові корисні функції

Система нитковдівача нитки в голку - пристосування дозволяє всунути нитки в голки практично одним рухом, вбудовано в корпус оверлока і висувається при необхідності, трохи схоже на звичний нитковтягувач в швейній машині.
Система дозаправки нижнього петлителя - пристосування дозволяє натисканням на клавішу одним рухом заправити найдальше і незручне колечко петлителя.
Система повністю автоматичної заправки петлітелів - спеціальна пневмосистема, що дозволяє повністю автоматично заправити петлітелі оверлока натисканням на кнопку.
Знімна рукавна платформа - видалення частини корпусу біля голкової пластини для отримання можливості полегшення обробки кругових виробів. Ця можливість на наш погляд не настільки актуальна в оверлоках, та й далеко не всі виробники реалізують її в своїх моделях оверлоков. Знімну рукавну платформу можна знайти в оверлок BROTHER і всього в декількох моделях оверлоків від JANOME.

Додаткові лапки і пристосування
Як правило все оверлоки комплектуються однієї універсальної притискною лапкою, за допомогою якої можна виконати всі строчки, передбачені можливостями оверлока. Однак відомі виробники випускають ряд пристосувань і притискних лапок для виконання спеціальних швів, що полегшують і розширюють можливості оверлока. Зверніть увагу - кріплення і конструкція лапок різних виробників різна і не взаємозамінна! Застосовуйте на оварлок тільки лапки і пристосування призначені для конкретно вашої моделі оверлока!
 Практично всі фірми-виробники пропонують додаткові лапки і пристосування: різні окантовувачі, направлювачі та запошиви. Тепер не важко прикрасити мереживом край трикотажної тканини: спеціальний окантовувач сам подає мереживо, підгинає кромку тканини і пришиває мереживо з виворітного боку. Окантовувачі полегшать роботу і в тому випадку, коли потрібно просто підігнути тканину на певну відстань, і коли потрібно виконати обробку краю матеріалу декоративною тасьмою різної шіріни. А ще є направлювачі, за допомогою яких за один робочий шов можна робити плоский шов стик-в-стик з імітацією мережки, чи виконувати защипи з вкладним шнуром, або пришивати по краю бісерні нитки, блискітки, стразову тасьму, обтяжуючу стрічку. Вам потрібно зшити два шари матеріалу і одночасно зібрати в збірки нижній шар? Все це дуже легко виконується за допомогою лапки-сосборювача. Лапки для оверлоков в нашому магазині >>

Рекомендації по вибору і покупці

 Для домашнього шиття в більшості випадків досить купити оверлок з можливістю виконання 3,4-х ниткових швів. Якщо Вам потрібен недорогий якісний оверлок, рекомендуємо звернути увагу на таких виробників як JANOME, BROTHER, SINGER, PFAFF або більш бюджетні TOYOTA, MINERVA, LEADER, JAGUAR. Багато оверлоків аналогічні один одному, тому що збирають їх практично на одних і тих же конвеєрах в Тайвані, Китаї і В'єтнамі. Фірми-виробники стверджують, що це не впливає на якість техніки, так як компанії здійснюють 100% контроль за якістю складання.
 Для більш вимогливих користувачів з великими вимогами до різноманітності рядків рекомендуємо купувати 2,3,4-х ниткові моделі оверлоков.
 Найбільш якісними і надійними моделями оверлоків є техніка фірм JUKI і BERNINA. Ці побутові оверлоки витримують тривалі навантаження по шиттю і мають надійну механіку і високу якість строчки. Слід зауважити що вартість оверлоков цих виробників буде істотно дорожче аналогічних моделей інших фірм.

 Не тільки оверлок може стати незамінним помічником в шитті. Виробляються ще розпошивальні машини - які стануть незамінними помічниками при роботі з трикотажем і коверлоки - машини які об'єднують в одному корпусі оверлок і розпошивальну машину і володіють величезним набором строчок.

 Для зручності наших клієнтів ми підготували пояснення термінів, часто використовуваємих в описах до швейних машини і оверлоків. Сподіваємося, що ця інформація буде корисною для Вас: стаття Основні терміни.

Магазин швейних машин «Кутюр'є» бажає Вам приємних покупок!



Наша информация была Вам полезной? Поделитесь с друзьями:

НАШ РЕЙТИНГ
МИ РЕКОМЕНДУЄМО