Інтернет-магазин швейної техніки

Україна, м. Київ, вул. В. Хвойкі 21; info@sewing.kiev.ua
050-383-1362, 044-353-5763

Електронні або комп'ютеризовані швейні машини

Опис основних характеристик, особливостей і можливостей комп'ютеризованих швейних машин.

 Комп'ютеризовані швейні машини в процесі шиття нічим не відрізняються від електромеханічних машинок, але пішли від них далеко вперед по можливостям, виконуваних строчках і легкості управління. Це досягається завдяки застосуванню для управління голкою приводу з електронним управлінням. Мікропроцесор управляє переміщенням голки щодо тканини. Такий принцип управління знімає всі обмеження на складність і кількість виконуваних строчок. Всі швейні операції зберігаються в пам'яті машини, вибір і налаштування потрібної швейної операції здійснюється за допомогою електронної панелі, а довідкова інформація і підказки відображаються на дисплеї. Деякі параметри шиття електроніка налаштовує автоматично, а всі шви зазвичай запрограмовані на оптимальні параметри, які завжди можна легко змінити натисканням декількох кнопок. Великою перевагою комп'ютеризованих швейних машин є можливість автоматичного викидання декількох видів гудзикових петель.
 Легкість шиття на комп'ютеризованих машинках приємна ще й різними додатковими зручностями - наявністю кнопок прямого вибору строчки, кнопковим управлінням реверсом шиття, наявністю кнопок програмованої точкової закріпки і положення голки, можливістю шиття без ножної педалі і т.п.

 Залежно від класу комп'ютеризованої машинки в її набір строчок, крім всіх робочих операцій, можуть входити різні декоративні та оздоблювальні строчки, візерунки та орнаменти з елементами вишивки, спеціальні стібки для прикладних технік шиття типу печворку або квілтінга, велика різноманітність рядків для шиття трикотажу та інших проблемних тканин, спеціальні штопальні програми, велика різноманітність гудзикових петель, можливість вишивки символів алфавіту на різних мовах і різними шрифтами.
 Практично всі комп'ютеризовані швейні машини оснащені дисплеєм. Це може бути невеликий інформаційний дисплей, на якому відображається лише номер (або номер та основні параметри) обраної вами швейної операції. Наступний варіант - машини з дисплеєм, на якому крім основної відображається також довідкова інформація, наприклад, рекомендації, щодо номера голки і параметрів строчки для даного типу тканини. Комп'ютеризовані швейні машини елітного (преміального) класу можуть оснащуватися сенсорним рідкокристалічним дисплеєм великого розміру, за допомогою якого повністю здійснюється контроль і управління швейною машиною. На великому екрані, крім довідкової інформації, можна побачити стібок або візерунок в натуральну величину ще до початку шиття. Передбачена можливість складати і запам'ятовувати не тільки послідовність виконуваних операцій, а й власні строчки, читати докладні поради щодо виконання тієї чи іншої швейної операції. На самому корпусі швейної машини неодмінно залишаються лише кілька «гарячих» клавіш, таких як обрізання нитки, реверс, автоматична закріпка і найбільш часто використовувані робочі операції.
 Електронний контроль за процесом шиття не допустить неправильних попередніх або некоректних дій - захисна функція комп'ютеризованої машинки попередить про помилку. Ви не зможете почати шити, якщо машинка визначить неправильно заправлену нитку або не опущену лапку. Дуже зручні попередження про необхідність швидкої заміни шпульки або обрив нижньої нитки. Різні сенсори і датчики дозволяють ще більше збільшити якість шиття, наприклад автоматично відрегулювати натяг нитки при переході з однієї тканини на іншу. Лапки для викидання петлі з електронними датчиками дозволяють не тільки ставити розміри гудзикової петлі в міліметрах, а й регулювати ширину отвору всередині петлі, що дуже зручно для гудзиків різної товщини.

Сучасні комп'ютеризовані швейні машинки можна умовно розділити на три класи:

Початкові або базові моделі - це комп'ютеризовані машинки на 20-60 строчок, які виконують автоматично 3-6 видів гудзикових петель За вартістю ці машинки можна порівняти з найкращими моделями електромеханічних швейних машин, але вони перевершують їх за можливостями і набору виконуваних строчок.
Комп'ютеризовані машинки середнього класу - швейні машинки виконують до 300 швейних операцій. Як правило, такі машинки мають великий набір спеціальних і декоративних строчок і мають можливість вишивати символи мінімум одного алфавіту.
Комп'ютеризовані машинки елітного (преміального) класу можуть виконувати до 1000 видів рядків, оснащення цих моделей реалізовано під стати їх можливостям - найрізноманітніше кількість автоматичних систем контролю якості строчки, найширший вибір рядків і налаштувань шиття для різних матеріалів, можливість вишивки максі-візерунків і попередня підстроювання машинки на шиття певних видів тканин, особливі конструкції човника і приводу транспортера тканини для забезпечення ще більшого якості строчки і надійності самої машинки і т.п.

 Необхідно відзначити, що комп'ютеризовані моделі швейних машин деяких виробників мають можливість підключення придбаного додатково вишивального блоку. В цьому випадку машинка стає вишивальною. У таких моделях швейних машин у внутрішній програмі передбачені можливості для вишивання, ці машинки мають можливість підключення до комп'ютера для завантаження файлів для вишивки та управління вишиванням. Детальніше про можливості швейно-вишивальних машин ->

 

Магазин швейних машин «Кутюр'є» бажає Вам приємних покупок!


Наша информация была Вам полезной? Поделитесь с друзьями:

НАШ РЕЙТИНГ
МИ РЕКОМЕНДУЄМО